Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до образуване на хомогенна и пухкава смес.
След това добавете брашното и отново разбийте.
Изсипете сместа в тавичка с размери 30/40 сантиметра.
Предварително покрийте тавичката с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180°C фурна.
Печенето отнема около 10-12 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби.
След като се изпече, обърнете блата върху хавлиена кърпа, която предварително трябва да поръсите с пудра захар или захар от фурми, каквато използвах аз.
Навийте блата на пандишпанено руло с помощта на хавлиената кърпа.
Оставете го да изстине, а през това време пригответе сместа за плънката.
Разбийте маскарпонето със захарта от фурми.
Почистете и нарежете ягодите на тънки филийки.
Разгърнете рулото. Намажете го с крем, подредете няколко реда ягоди и завийте отново на руло. Отгоре намажете рулото с крем и декорирайте с ягоди.
Сложете рулото в подходящ поднос и поставете подноса в хладилник за няколко часа, за да стегне.
След това разрежете на равни части и сервирайте ягодово руло с маскарпоне крем.
Приятен апетит!