Начин на приготвяне
Запържете лука в тиган с 3 с.л. зехтин за 5 минути. Добавете настъргания морков и пържете още 5 минути. Оттеглете от котлона и добавете доматеното пюре.
Загрейте грил тиган. Намачкайте боба с преса за картофи и го смесете със запържените зеленчуци, галетата, сиренето и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер.
Омесете сместа с ръце и я разделете на 4 порции. Оформете бургери с диаметър около 10 см и дебелина 2, 5 см.
Намажете бургерите от двете страни със зехтин. Изпечете ги на грил тигана, докато станат леко хрупкави.
Пригответе салатата, като в дълбока купа разбиете зехтина с лимоновия сок, сол и черен пипер. Добавете чери доматите и босилека.
С назъбен нож разрежете питките успоредно. Поставете по 1 кюфте между всеки две половинки. Украсете с цели листа зелена салата. Поднесете заедно със салатата от чери домати.