Бургери от боб

Бургери от боб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако търсите нещо интересно и различно, веднага се притичаме на помощ с рецептата за бургери от боб"

Необходими Продукти

  • сварен боб - 1 ч.ч. /250 г/
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • пресен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр. средно
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • овесени ядки - 3 с.л.
  • питки за бургера
  • зелена салата
  • домати
  • майонеза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да сварите боб, може и от консерва като мен.

Измива се чаена чаша сварен боб от консерва. Морков се обелва и рендосва на едро, пресен лук нарязан на парчета.

Сипват се в каната на чопър, добавя се горчица, олио, соев сос, сол, черен пипер и овесени ядки. Продуктите се смилат на два-три пъти се отваря, разбърквам с вилица и отново се мели.

Това правя, защото кашата полепва на дъното. Може да останат парченца, но това е по-добре да не става като пюре.

Пригответе си купа с малко вода, топя пръсти с вода, взема се от сместа и оформям бобени кюфтенца, при мен 4 бр. зависи от големината.

Поставят се върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180°C до леко златисто и готово, за 15-20 минути.

Изваждат се, нека малко се охладят, много са меки, но после стягат.

Та вземам една питка от поачите с чедър и галета /пуснах рецепта/ и срязваме на две части.

Нарежда се парче зелена салата, бургер от боб, домати и поръсвам с майонеза.

Захлупваме с капачето и готово.

Бон Апети!

Чудесна закуска се получи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: