Начин на приготвяне
Може да сварите боб, може и от консерва като мен.
Измива се чаена чаша сварен боб от консерва. Морков се обелва и рендосва на едро, пресен лук нарязан на парчета.
Сипват се в каната на чопър, добавя се горчица, олио, соев сос, сол, черен пипер и овесени ядки. Продуктите се смилат на два-три пъти се отваря, разбърквам с вилица и отново се мели.
Това правя, защото кашата полепва на дъното. Може да останат парченца, но това е по-добре да не става като пюре.
Пригответе си купа с малко вода, топя пръсти с вода, взема се от сместа и оформям бобени кюфтенца, при мен 4 бр. зависи от големината.
Поставят се върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180°C до леко златисто и готово, за 15-20 минути.
Изваждат се, нека малко се охладят, много са меки, но после стягат.
Та вземам една питка от поачите с чедър и галета /пуснах рецепта/ и срязваме на две части.
Нарежда се парче зелена салата, бургер от боб, домати и поръсвам с майонеза.
Захлупваме с капачето и готово.
Бон Апети!
Чудесна закуска се получи!