Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което се угасява содата. След това продуктите се разбъркват. Брашното се пресява и се прибавя към яйчената смес.
Добавя се и щипка сол. Разбърква се отново всичко до получаване на каша, като се внимава да не останат бучки от брашното. Франзелата се нарязва на не много тънки шайби или филийки.
Филийĸите се потапят в приготвената панировка и се изпържват от двете страни в сгорещено олио докато станат златисти. Готовите филийки се поставят върху домакинско фолио, за да се отнеме излишната мазнина.
Върху всяка филийка се поставя по един тънък резен пуешко филе, отгоре шайба от пресен домат и върху него отрязан лист кашкавал.
Получените сандвичи се поставят в тавичка и се запичат до като се разтопи кашкавала. Поднасят се топли.