Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки с домат, пуешко филе и кашкавал

Пържени филийки с домат, пуешко филе и кашкавал

Пържени филийки с домат, пуешко филе и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Солени пържени филийки - перфектното ястие за заети домакини, неочаквани гости и заклети лакомници"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • пуешко филе - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - на листове
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което се угасява содата. След това продуктите се разбъркват. Брашното се пресява и се прибавя към яйчената смес.

Добавя се и щипка сол. Разбърква се отново всичко до получаване на каша, като се внимава да не останат бучки от брашното. Франзелата се нарязва на не много тънки шайби или филийки.

Филийĸите се потапят в приготвената панировка и се изпържват от двете страни в сгорещено олио докато станат златисти. Готовите филийки се поставят върху домакинско фолио, за да се отнеме излишната мазнина.

Върху всяка филийка се поставя по един тънък резен пуешко филе, отгоре шайба от пресен домат и върху него отрязан лист кашкавал.

Получените сандвичи се поставят в тавичка и се запичат до като се разтопи кашкавала. Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: