Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен атлантически калкан

Пържен атлантически калкан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 800 г
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • лимонов сок - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на парчета калкан се подрежда в тава и се поръсва със сол и черен пипер. Полива се равномерно с малко лимонов сок и струйка зехтин и се оставя на хладно за 30 минути.

Брашното, галетата и чесъна на прах заедно с накълцания магданоз се объркват в чиния. Загрява се мазнина за пържене. Всяко парче атлантически калкан се овалва в сместа с брашното и се пуска да се пържи.

След като е готов от едната страна, се обръща от другата. Поднасят се 2 парчета пържен калкан със свежа салата и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка: