Мусака без заливка с рендосани картофи

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
182
7
12
2
12/04/2017
"Вкусна и много бърза мусака, а ако наистина държите на заливката - никой няма да ви спре да сложите такава "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на ситно лука. Слагаме го да се пържи в тиган със загрято олио.

Изчистваме чушките от семките и дръжките, измиваме ги и нарязваме на ситно. Добавяме ги към лука, да е запържат и те.

В тенджерка с вода - 200 мл слагаме каймата, за да може да се размие.

След като са се запържили чушките и лука, добавяме каймата и готвим. Овкусяваме с сол и червен пипер.

Обелваме и измиваме картофите и морковите. Рендосваме ги на едро ренде. Слагаме ги в тава и осоляваме със сол на вкус.

Добавяме каймата с лука и чушките към картофите. Разбъркваме добре, за да се смесят.

Слагаме вода, колкото да покрие картофите и слагаме във фурната на 200 градуса и готвим до готовност /около 25-30 минути/.

Ако имате желание, можете да им направите заливка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар