Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма, картофи и кашкавалена заливка

Мусака с кайма, картофи и кашкавалена заливка

Мусака с кайма, картофи и кашкавалена заливка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"И зеленчуци добавихме, и заливката сменихме - затова е толкова невероятно вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кайма - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • зеленчуков микс - 1 к. ч. грах, моркови и царевица
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • Заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 к. ч.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и нарязват на кубчета. В загрято олио се задушава ситно нарязан лук. Прибавяме картофите, каймата и бъркаме да стане на трохи.

Сипва се черен и червен пипер, сол, риган. Разбърква се, наливаме топла вода да покрие продуктите. Прибавя се и микса от зеленчуци.

След 4-5 минути прехвърляме в тава и печем докато се изпари водата. Разбиват се яйцата с вилица, прибавяме киселото мляко, прясното мляко, настъргания кашкавал и брашното.

Заливаме мусаката. Печем още 20 минути докато заливката добие златист цвят. Експериментът беше успешен, заливката е чудесна! Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Нестандартна, но вкусна мусака стана!
07.03.2024 20:24