Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Свинско с картофи и заливка

Свинско с картофи и заливка

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Свинско с картофи и заливка
Снимка: Таня Левенова
1 / 6
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Някак със заливка ястията винаги са по-вкусни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • картофи - 6 - 7 бр. средни
  • кромид лук - 1 глава
  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 500 - 600 мл
  • майонеза - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на 6-7 късчета и се начуква до изтъняване.

Картофите се режат на тънки кръгчета, кромидът - на едри и тънки филийки.

Прясното мляко се разбърква с майонезата до еднородност.

В тавичка /28 см/, намазана с масло, се реди ред картофи. Посоляват се.

Върху тях се поставя месото, така че да се покрият картофите. Месото се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер.

Върху него се реди кромидът. Следва пак ред картофи. Отгоре се сипва млечната смес.

Настъргва се кашкавалът и ястието се поставя във фурната, която се включва на 200 г.

След 40-50 мин ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: