Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с целина и ябълка

Салата с целина и ябълка

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Салата с целина и ябълка1 / 2
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • целина - 1 главa
  • майонеза - 125 г
  • кисело мляко - 200 г
  • оцет - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • ябълки - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена от туршия
  • чушки - 1 зелена пиперка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се почиства и се обелва. Нарязва се на кубчета и се вари 10 минути в подсолена вода. След като се свари се оставя да се отцеди.

Приготвяме смес от майонезата, киселото мляко, оцета, меда и черния пипер. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес. Ябълките се измиват и се обелват.

Почистват се от семките и се нарязват на тънки резенчета, които се прибавят към соса. Червената пиперка се нарязва на парченца, а зелената - на по-едри квадратчета.

Пиперките с целината се прибавят към соса също. Всичко се разбърква добре и се оставя в хладилник да се овкуси. Преди да се сервира се посолява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: