Салата с целина

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Салата с целина
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Казахме целина, но не е само целина - и картофки ще сложим, и пилешко месце и разни други вкусотийки"

Необходими Продукти

  • целина - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. сварени
  • моркови - 1 бр.
  • пилешко месо - 100 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • орехи - 3 бр.
  • За украса
  • маслини
  • моркови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината и морковът се запържват за около 5 мин., след което се рендосват. Към тях се добавят рендосаните картофи и малко кимион по желание.

Пилешкото месо се сварява и се накълцва на малки парчета.

В отделна купа се разбиват майонезата, киселото мляко, рендосан чесън. Към сместа се добавя сместа от целината, морковите, картофите и пилешкото месо.

Всичко това се разбърква добре. Добавят се ситно смлените орехи. Слага се в подходящи чинии и се украсява с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: