Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Крем супа от ябълки и целина

Крем супа от ябълки и целина

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Крем супа от ябълки и целина
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна и здравословна крем супа, която може да ядете всеки ден"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • целина - 1 стрък, нарязана на ситно
  • целина - 1/2 корен, нарязан на ситно
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • мащерка - няколко стръкчета
  • градински чай - два листа
  • заквасена сметана - 100 мл
  • бульон - 1 л месен или зеленчуков
  • морска сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 - 4 с.л. екстра върджин
  • лешници - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин на средна температура и запържете лука и целината 10 минути, за да омекнат. Прибавете стъблото целина, ябълките и мащерката, задушавайте 2-3 минути, налейте бульон, подправете със сол и пипер и гответе около половин час.

През това време запечете лешниците, а в загрят зехтин за малко запържете орехите и листата градински чай, извадете ги върху хартия.

Сварените съставки на зеленчуковата супа намачкайте с ръчен уред за пюре до желаната от вас текстура, смесете със сметаната и подправете на вкус.

Крем супата сервирайте със запечения натрошен на едро лешник, запържения градински чай, полята с разбитата заквасена сметана и напръскана със зехтин.

Крем супата от ябълки и целина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: