Султански кюфтета

14/04/2017
"Да си султан може да си има недостатъци, като например многото тъщи, но си има и предимства - хубавата храна и ужасно вкусните кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 419
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Каймата заедно с нарязания лук, доматеното пюре и подправките се изпържва както за мусака.

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват като за пюре, след което се омесват с едното яйце, брашно и сол.

Картофеното тесто се разстила на масата и от него с водна чаша се изрязват 4 или 6 питки. В средата на половината от тях се слага изпърженото месо и се покрива с другите питки.

От останалите яйца, брашно, щипка сол и малко вода се приготвя палачинково тесто.

Кюфтетата се потапят в палачинковото тесто, после в галета и се изпържват в сгорещената мазнина.

Непосредствено след изпържването се наръсват със смес от настърганите сирене и кашкавал.

Сервират се със салата или доматен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Snezha Tsoneva
Snezha Tsoneva
08.10.2017 17:21
Не е споменато колко брашно е необходимо за тази рецепта!
1
0