Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Гювеч с агнешко по тракийски

Гювеч с агнешко по тракийски

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Гювеч с агнешко по тракийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"В сезона на агнетата и тракийският гювеч е с агнешко. И да знаете - уникално вкусен е!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 резен
  • червени чушки - 6 бр. изпечени и обелени / може и от консерва/
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се изпържва в загрятата мазнина, след което се прибавят последователно нарязаните на дребно лук, моркови, целина и домати.

Поръсват се с червения пипер, заливат се с малко гореща вода и се варят на тих огън до омекване на месото.

Прибавят се нарязаните червени и люти чушки. Посолява се и се добавя оризът. Долива се още малко вода и се изсипва в тава.

Пече се бавно, докато оризът хубаво поеме течността.

При сервиране се поръсва с повечко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: