Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Шаран по тракийски

Шаран по тракийски

Шаран по тракийски
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Шаран по тракийски е 100 пъти по вкусен от просто шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • кисело зеле - 3 ч.ч. ситно нарязано
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер 2 с.л.
  • зелева чорба - 300 мл
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвам тава с мазнина в нея слагам почистения и измит шаран.

Посолявам отвътре и отвън. Нарязвам на ситно киселото зеле и го слагам в купа, измивам добре ориза и го добавям към зелето.

Добавям червения пипер и олиото, разбърквам добре и разпределям около рибата.

Наливам от зелевия сок и водата (като трябва да са еднакво количество 1:1), така че да покрие ориза и зелето.

Пече се шаранът във фурна на 250°C до изпаряване на течността и запичане на кожичката, като от време на време вадя шарана и разбърквам.

Ако е нужно, се добавя още от течността към шарана по тракийски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: