Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Голяма плетена бутерка

Голяма плетена бутерка

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Голяма плетена бутерка
Снимка: Теодора Иванова Каменова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Животът може и да е прекалено кратък, за да месите бутертесто, но с нашата съкратена рецепта ще ви останевреме и за кафе с приятели"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • яйце - 1 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовка на маслото, което трябва да бъде разтопено, но не горещо.

Докато се охлади, разбийте яйцето със солта, захарта, добавете водата и накрая маслото.

Започнете да добавяте брашно, докато получите меко тесто - мазно, но без да лепне.

Оставете така полученото тесто да почива в хладилника поне 30 минути, но може да престои и до другия ден.

Разпределете на з топки. Със всяка от тях може да приготвите солени или сладки бутерки.

Моята е със сладко от ягоди - раточва се, реже се като на снимката, маже се със сладко, загръщат се лентите и се изпича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: