Начин на приготвяне
Смесвате брашното, захарта и маста, с уточнението, че маста трябва да е мека, но не стопена. Използвайте една и съща чаша като мярка.
Замесете меко тесто. Месенето е трудоемко, защото е необходимо по-дълго време, за да се усвои маста и да се получи равномерна консистенция.
След това тестото разделяте на 3 равни части. Към едната част прибавяте какаото и само нея месите отново, докато то се усвои. Трите части оформяте във вид на пръчки.
Долепвате ги в ред бяла - кафява - бяла. По желание може да направите 2 какаови пръчки с една бяла.
Леко ги потупвате, за да се изравнят.
Режете напречно и нареждате в не намазана тава. Печете на 80-100 градуса, докато долната част на масленките порозовее. Ако порозовее и горната, е възможно да придобият тежка миризма.
Резултатът е топящи се в устата вълшебни масленки.