Начин на приготвяне
Пресяваме пудрата захар с цедка и я слагаме в купа. Вътре добавяме и маста. Маста не я разтопяваме.
С миксер разбиваме маста и пудрата захар, докато стане на гладък крем.
После добавяме вътре една малка щипка сол и белтъка и разбиваме отново с миксера. На части прибавяме предварително пресятото брашно и объркваме с ръка. Отива около 1 2/3 ч.ч брашно.
Трябва да се получи меко маслено тесто, не твърдо. От тестото си прави 26 топчета колкото голям орех.
Всяко оформяме с ръце, като гледаме да са равни. Нареждаме ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. В средата на всяко топче почти до дъното правим вдлъбнатина с кръгла капачка на маркер.
В дупчиците слагаме по ½ ч.л. домашен конфитюр от сини сливи.
Печем маслените сладки около 8 мин в предварително загрята фурна.
Подреждаме в чиния и поднасяме с кафе.
Да ви е сладко!