Начин на приготвяне
Продуктите ви трябва да са на стайна температура, а млякото - топло, но не горещо, да ви трае пръстът.
Активирайте маята с малко захар, мляко и брашно.
Разбийте яйцата с захарта и останалото мляко, добавете и кората на лимона (само жълтата част).
Пресейте брашното и замесете меко лепкаво тесто, стопете маста с маслото и започнете да вмъквате по малко.
Намазнете обилно плота с олиото и разпъвайте и свивайте тестото, така, докато се усвои всичката мазнина.
Готовото тесто намажете с олио и покрийте, сложете да втаса в топло помещение.
Намажете формите от фолио за кекс (обли с дупка) и поръсете с малко брашно. Оформете фитили, като сложите от стафидите, които сте накиснали предварително с бренди, коняк или ром.
От три фитила оплетете плитка, сложете в три от формите или две зависи колко са големи.
Сложете оформените козунаци да втасат, след което намажете с разбитите жълтъци с мляко и олио, поръсете с бадеми и захар. Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 - 40 минути.