Начин на приготвяне
Към млякото добавяме содата, разбъркваме добре и оставяме да шупне.
В отделна купа разбиваме яйцата с миксера. Към тях добавяме захарта и разбъркваме добре.
След това добавяме млякото със содата и отново разбъркваме. След това добавяме брашното, което предварително е пресято, заедно с бакпулвера. Разбъркваме добре и добавяме и маслото.
След това изсипваме сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно кексова форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност на кекса.
След като извадим кексът от фурната го отделяме от формата и го оставяме да изстине напълно. След това с помощта на нож (може и с конец) разрязваме кекса на две части.
С помощта на лъжица издълбаваме долната част и я напълваме с течния шоколад и слепваме двете части. Отгоре декорираме с разтопен черен шоколад и кокосови стърготини.
Кексът, пълнен с течен шоколад е чуден.