Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс, пълнен с течен шоколад

Кекс, пълнен с течен шоколад

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Спечелихте ни още на кекс, но щом разбрахме, че в цялата работа има и течен шоколад, веднага забравихме за диетите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. да е на стайна температура
  • масло - 125 г да е на стайна температура
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за пълнежа
  • течен шоколад - 400 - 500 г
  • за декорация
  • черен шоколад
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към млякото добавяме содата, разбъркваме добре и оставяме да шупне.

В отделна купа разбиваме яйцата с миксера. Към тях добавяме захарта и разбъркваме добре.

След това добавяме млякото със содата и отново разбъркваме. След това добавяме брашното, което предварително е пресято, заедно с бакпулвера. Разбъркваме добре и добавяме и маслото.

След това изсипваме сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно кексова форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност на кекса.

След като извадим кексът от фурната го отделяме от формата и го оставяме да изстине напълно. След това с помощта на нож (може и с конец) разрязваме кекса на две части.

С помощта на лъжица издълбаваме долната част и я напълваме с течния шоколад и слепваме двете части. Отгоре декорираме с разтопен черен шоколад и кокосови стърготини.

Кексът, пълнен с течен шоколад е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: