Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете олиото и киселото мляко. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и ванилията.
Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте добре до пълното им поемане и образуване на гладка смес. Намажете с олио кексова форма и я набрашнете.
Изсипете в нея сместа и отгоре с лъжичка на места сложете от течния шоколад, без да разбърквате.
Поставете в загрята фурна на 170градуса и печете до суха клечка около 40 мин. Оставете да се охлади.
По желание направете захарен сироп, като кипнете водата със захарта и добавите какаото. Разбъркайте и варете около 5 мин.
С този сироп полейте на произволни места готовия кекс и поръсете с кокосови стърготини.
Кексът с течен шоколад е готов.
Коментари