Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта Шампанско и ягодови мечти

Торта Шампанско и ягодови мечти

Galya VasilevaGalya Vasileva
Новак
93713
Торта Шампанско и ягодови мечти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
8
"Нямате време за сложни торти? Тогава непременно обърнете внимание на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • течен шоколад - 800 г качествен с лешници
  • блатове за торта - 3 пандишпанови какаови блата
  • сметана - 1 голяма опаковка подсладена
  • ягоди - 8 бр.
  • шоколад - 180 г млечен
  • шампанско - 2 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - 300 г
  • маскарпоне - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте половината течна сметана с 3-4 лъжици пудра захар докато стане твърда, добавете 1 лъжица разтопено краве масло, внимавайте маслото да не е горещо. На микровълновата стоплете само за минута течния шоколад, така че да стане като сироп и го разбъркайте добре. Налейте половината течен шоколад при сметаната, налейте при сметаната и половин чаша шампанско.

Разбъркайте с лъжица или шпатула до хомогенна смес. В една чаша от 400 милилитра сложете 100 мл вода и 100 мл пудра захар, възврете на микровълновата за минутка и разбъркайте. Когато захарният сироп се похлади долейте догоре със шампанско и разбъркайте.

Поставете първия блат и го напоете със сместа от захарен сироп и шампанско, когато попие сложете половината смес от маскарпоне, сметана и шоколад, разнесете сместа равномерно. Повторете процедурата със втория блат. Последния блат само напоете със сиропа, но върху него не слагайте сместа със сметана.

В чиста купа разбийте останалата сметана, но да не става твърда като предишната, разбийте я така че да остане мека и нежна. С нея намажете последния блат и страните на тортата. По края, отгоре на тортата налейте на тънка струйка течен шоколад.

В купичка на водна баня или микровълнова разтопете млечния шоколад, внимавайте да не го прегреете. Потопете предварително измитите ягоди в него и изчакайте всяка да се поохлади за няколко секунди преди да я поставите на тортата.

Опционално е останалия твърд шоколад да го смесите с 1 с.л. масло и да добавите около 100 г течен шоколад, да разбъркате до хомогеност и да налеете във форми за бонбони. След като бонбоните престоят 5 мин. във фризера можете да ги подредите между ягодите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: