Начин на приготвяне
Разбъркайте половината течна сметана с 3-4 лъжици пудра захар докато стане твърда, добавете 1 лъжица разтопено краве масло, внимавайте маслото да не е горещо. На микровълновата стоплете само за минута течния шоколад, така че да стане като сироп и го разбъркайте добре. Налейте половината течен шоколад при сметаната, налейте при сметаната и половин чаша шампанско.
Разбъркайте с лъжица или шпатула до хомогенна смес. В една чаша от 400 милилитра сложете 100 мл вода и 100 мл пудра захар, възврете на микровълновата за минутка и разбъркайте. Когато захарният сироп се похлади долейте догоре със шампанско и разбъркайте.
Поставете първия блат и го напоете със сместа от захарен сироп и шампанско, когато попие сложете половината смес от маскарпоне, сметана и шоколад, разнесете сместа равномерно. Повторете процедурата със втория блат. Последния блат само напоете със сиропа, но върху него не слагайте сместа със сметана.
В чиста купа разбийте останалата сметана, но да не става твърда като предишната, разбийте я така че да остане мека и нежна. С нея намажете последния блат и страните на тортата. По края, отгоре на тортата налейте на тънка струйка течен шоколад.
В купичка на водна баня или микровълнова разтопете млечния шоколад, внимавайте да не го прегреете. Потопете предварително измитите ягоди в него и изчакайте всяка да се поохлади за няколко секунди преди да я поставите на тортата.
Опционално е останалия твърд шоколад да го смесите с 1 с.л. масло и да добавите около 100 г течен шоколад, да разбъркате до хомогеност и да налеете във форми за бонбони. След като бонбоните престоят 5 мин. във фризера можете да ги подредите между ягодите.