Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сочен сладкиш с грис и череши

Сочен сладкиш с грис и череши

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочен сладкиш с грис и череши
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Сиропирано сочно удоволствие за лакомници, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимон - 0. 5 бр.
  • череши - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе сиропа, като смесите водата и захарта и кората на половин лимон. След като заври, добавете сока на половин лимон и след 1-2 минути премахнете от огъня, оставете да се охлади.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Добавете олиото, млякото и отново разбъркайте.

При непрекъснато бъркане с шпатула прибавете бавно гриса, кокосовите стърготини и смесените предварително бакпулвер и брашно.

В правоъгълна тавичка, намазана с олио, сипете сместа, върху нея разпределете предварително почистените от костилки череши.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути до готовност.

Горещия сладкиш залейте с охладения сироп и оставете да се охлади напълно. Сервирайте сиропирания сладкиш студен!

Бележка: Мерителната чаша е от 250 мл.

Сочният сладкиш с грис и череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесен е!
27.05.2018 22:42