Виенски сладкиш с череши

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Виенски сладкиш с череши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Защо ви е да летите до Виена, когато и тук може да опитате страхотен виенски сладкиш с череши"

Необходими Продукти

  • краве масло - 225 г
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • череши - 1.5 - 2 ч.ч. без костилките
  • яйца - 6 бр.
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата. Разбийте белтъците до получаване на пухкав сняг.

Разбийте жълтъците със захарта. Прибавете към тях маслото и отново разбъркайте много добре. Добавете лимоновата кора и сок.

Сипете жълтъчната смес към брашното, смесете и накрая прибавете разбитите белтъци.

Пригответе форма за печене с размери 13х18 см.

Прехвърлете сместа във формата, отгоре наредете с черешите.

Запечете плодовия сладкиш за около 45 минути на силно загрята фурна.

Виенският сладкиш с череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Слага ли се бакпулвер в брашното?
27.05.2023 08:29
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Размера на тавата не е ли много малък? Да не би да има грешка?
20.06.2019 11:52
5
Maya Staneva
Maya Staneva
Стана чудесен.
23.06.2018 07:44
2
1