Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със зелени маслини

Пиле със зелени маслини

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Пиле със зелени маслини1 / 2
15/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. (2 кг)
  • лук - 250 г
  • моркови - 100 г
  • целина - 50 г
  • олио - 180 мл
  • доматено пюре - 30 г
  • зелени маслини - 750 г обезкостени
  • каперси - 1 - 2 с.л. от консерва (по желание)
  • брашно - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете измитите и подсушени пилешки бутчета. Когато се зачервят отвсякъде ги извадете, а в сгорещената мазнина добавете и ситно нарязаните лук, моркови и целина. Запържете до омекване на зеленчуците, около 10 минути, след което залейте с доматеното пюре, предварителна разредено в гореща вода.

Върнете обратно бутчетата, добавете черния пипер на зърна и дафиновия лист и налейте около 300 мл вода. Задушавайте ястието на умерен огън до омекване на месото. Запържете брашното до златисто на сух тиган и добавете при пилешкото.

Изсипете месото в подходящ дълбок огнеупорен съд. Добавете зелените маслини, каперсите и печете около 15-20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: