Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Маслини»Консервирани зелени маслини

Консервирани зелени маслини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Консервирани зелени маслини1 / 3
08/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Който има пресни маслини, трябва да си запише рецептата - за да знае как после да си ги хапва с удоволствие"

Необходими Продукти

  • маслини - 10 кг зелени, сурови
  • лимонов сок - от 5 лимона
  • лимони - 1.2 кг
  • сол - 2 и 1/2 ч.ч.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежите маслини се почистват и измиват. Цепват се лекичко с нож и се слагат в дълбок съд, след което се покриват с вряла вода. Съдът се оставя на хладно и в следващите няколко дни водата се сменя, като се добавя студена такава.

Целта е да се премахне горчивината им. След това водата се сменя пак и маслините се смесват с лимоните, лимоновия сок, солта и отново се покриват с вода.

Съдът, в който стоят, се покрива също. След 6-7 дни маслините се вадят от саламурата и се разпределят в буркани. Долива им се зехтин и бурканите се затварят. Стерилизация не е нужна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: