Шаран в тава

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шаран в тава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6
"Божественият аромат, който се носи от кухнята, е на този шаран в тава, а вие може да си запишете рецептата, че Никулден наближава"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 - 3 кг.
  • зеле - 350 гр.
  • моркови - 4 бр.
  • олио - 35 мл.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 20 гр.
  • кисели краставички - 100 гр.
  • галета - 15 гр.
  • магданоз
  • маслини - 20 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на парчета и я посоляваме със сол и черен пипер.

Задушаваме зелето. Можем да използваме прясно или кисело зеле, по избор.

Приготвя се сос от дребно нарязаните краставички, морковите, лука и доматеното пюре, предварително запържено с масло.

Задушеното зеле се нарежда в тава, върху него се слага рибата, отгоре пак зеле. Залива се със соса, който предварително е пасиран.

Отгоре се ръси с галета и се пече на фурна.

Поднася се с магданоз и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: