Начин на приготвяне
Намажете сача с олио и го сложете във фурната на 170 градуса. След като се загрее, сипете още малко олио и прибавете нарязаното свинско месо.
След като се запържи и стане готово, го извадете в чиния. Добавете в сача нарязания на полумесеци лук и чесън.
След като се запържи, прибавете моркова (предварително сварен до полуготовност). Добавете чушките и след няколко минути гъбите и подправките.
Оставете да се сготвят добре всички продукти, като разбърквате от време на време. Накрая прибавете месото и пържените картофи. Разбъркайте и поръсете обилно с настърган кашкавал.
Върнете обратно във фурната, колкото да се разтопи. Гарнирайте сача с кисели краставички и сервирайте.
Сачът със свинско и зеленчуци на фурна е готов.