Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско и зеленчуци на фурна

Сач със свинско и зеленчуци на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сач със свинско и зеленчуци на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Поканете приятели на гости и ги нагостете с този великолепен сач! И да не забравите и от домашното вино да извадите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени и червени
  • картофи - 150 г пържени
  • гъби - 150 г консервирани/или пресни
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • къри
  • кашкавал - 150 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача с олио и го сложете във фурната на 170 градуса. След като се загрее, сипете още малко олио и прибавете нарязаното свинско месо.

След като се запържи и стане готово, го извадете в чиния. Добавете в сача нарязания на полумесеци лук и чесън.

След като се запържи, прибавете моркова (предварително сварен до полуготовност). Добавете чушките и след няколко минути гъбите и подправките.

Оставете да се сготвят добре всички продукти, като разбърквате от време на време. Накрая прибавете месото и пържените картофи. Разбъркайте и поръсете обилно с настърган кашкавал.

Върнете обратно във фурната, колкото да се разтопи. Гарнирайте сача с кисели краставички и сервирайте.

Сачът със свинско и зеленчуци на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: