Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и зеленчуци на фурна

Гювеч със свинско и зеленчуци на фурна

Гювеч със свинско и зеленчуци на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вълшебният аромат, който се носи от кухнята, може да се само от този апетитен гювеч със свинско и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • свински врат - 400 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зеленчуци - 1 ч ч. микс грах и морков
  • ориз - 1 к. ч.
  • домати - 1 бр настърган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се на дебели пържоли свинското месо, поръсваме със сол и черен пипер. Печем от двете страни на грил тиган и изваждаме в чиния.

Почистват се зеленчуците, картофи, нарязани на едро, лук на ситно, чушка на ленти. В тенджера с загрято олио се запържват зеленчуците за кратко.

Добавя се ориз, разбърква се и сипваме настърган домат, червен пипер и наливаме гореща вода да покрие зеленчуците.

Сега е моментът да добавим микса от грах и моркови. Овкусява се с подправките и оставяме да заври на умерен огън. В тава 28 см разпределяме свинското месо, нарязано на порции, и сипваме зеленчуковата смес.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 40 минути до готовност на ориза и картофите. Поднасяме с нарязан магданоз. Много вкусна гозба. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: