Начин на приготвяне
Нарязва се на дебели пържоли свинското месо, поръсваме със сол и черен пипер. Печем от двете страни на грил тиган и изваждаме в чиния.
Почистват се зеленчуците, картофи, нарязани на едро, лук на ситно, чушка на ленти. В тенджера с загрято олио се запържват зеленчуците за кратко.
Добавя се ориз, разбърква се и сипваме настърган домат, червен пипер и наливаме гореща вода да покрие зеленчуците.
Сега е моментът да добавим микса от грах и моркови. Овкусява се с подправките и оставяме да заври на умерен огън. В тава 28 см разпределяме свинското месо, нарязано на порции, и сипваме зеленчуковата смес.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 40 минути до готовност на ориза и картофите. Поднасяме с нарязан магданоз. Много вкусна гозба. Добър апетит!