Начин на приготвяне
Нарязах свинската плешка на едри парчета. Овкусих със сол и черен пипер.
Сложих в голяма тава с олио и запекох леко във фурната на 190 °C.
Зеления боб бланширах в тенджера с подсолена вода на котлона. После прецедих с гевгир. През това време измих, почистих и нарязах другите зеленчуци, които ползвах.
Когато месото доби златист цвят, сложих лука и картофите и 3-4 ч.л. червен пипер. Налях вода да покрие картофите и още малко олио.
Върнах във фурната. Когато картофите бяха почти готови, добавих чушките.
Пак във фурната за 10-15 минути. След това прибавих бланширания зелен боб и нарязаните на едро чесън и люти чушлета. Обърках. Пак във фурната за кратко.
Накрая добавих доматите, които предварително обелих и нарязах на кубчета и 1/2 връзка пресен джоджен. Още сол на вкус към свинското с картофи.
Върнах във фурната свинското със зеленчуци на фурна да се запече.
Готовото свинско месо със зеленчуци на фурна поръсих с нарязан на ситно пресен магданоз. Получи се много вкусна гозба.