Начин на приготвяне
Гъбите се нарязват на шайби, смесват се с граха и се объркват с брашното. Заливат се с малко вода да се разтвори брашното.
Свинските гърди се запържват леко в мазнина. Поставят се и пилешките да се запечатат.
На дъното на гювеча се слагат картофите, нарязани на полумесеци, морковите - на колелца, и леко се поръсва със сол.
Джоланът се нацепва и се поставят скилидките чесън в него. Натърква се с червения пипер.
Свинските и пилешките гърди, нарязани на ленти, се поставят по края, а джоланът - в средата на гювеча.
Полива се с доматения сок, поръсва се с останалите подправки. Мазнината, в която е запържвано месото, се прибавя на струйка.
Наръсва се с всички сухи подправки. Добавя се 400 мл вода. Гъбите и грахът се изсипват най отгоре. Пече се на 170 градуса 3 часа и половина.