Начин на приготвяне
Кипваме бульона в тенджера и постепенно сипваме сместа за качамака. Бъркаме постоянно, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от съда. Добавяме магданоза и ригана, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заравняваме. Оставяме го за 1 час да изстине.
Загряваме фурната. В купа смесваме двата вида сирене и ги намачкваме с преса за картофи.
Намазваме изстиналия качамак със зехтин и ги нарязваме на квадрати. Запичаме го в горещата фурна за около 10 минути, след това обръщаме парчетата и върху тях разпределяме намачканата смес от сирене.
Пече за около 2-3 минути - само докато сиренето се разтопи.
Сервираме веднага със зелена салата.