Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печени пуешки бутчета

Печени пуешки бутчета

Печени пуешки бутчета
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Кратко и ясно, също така и много вкусно"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 2 бр. долни бутчета
  • лук - 1 бр.
  • масло - 30 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - пушен
  • чубрица
  • сминдух
  • брашно
  • зелен лук - пера
  • картофено пюре
  • краставици - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пуешките бутчета, слагаме в тенджерка, наливаме вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме бутчетата и слагаме в тавичка с капак.

Поръсваме с черен пипер, сол, пушен червен пипер, чубрица и сминдух на вкус. Ръсваме малко брашно. Лука белим, срязваме на две половини и слагаме при бутчетата.

На всяко бутче, слагаме парченце краве масло. Наливаме малко вода и слагаме тавичката с капак във фурната.

Печем до готовност, като няколко минути преди да извадим от фурната, махаме капака, за да се запекат бутчетата.

Сервираме с картофено пюре, краставички и нарязани перца зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: