Домат магданозлия

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
385
151
127
1
30/04/2017
"Студени предястия за приятели "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 007
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на възможно най-ситно магданоза, перата зелен лук, обезкостените маслини и чесъна. Ако нямате обезсолени маслини, може да си ги обезсолите сами, като ги накиснете за едно денонощие във вода, като през известен педриод от време я сменяте.

Натрошете сиренето, добавете накълцаните зеленчуци, млякото и зехтина, а яйцето настържете. С ръка омесете хубаво, все едно месите кайма и оставете в хладилник да престои поне половин час.

Вземете доматите и отрежете капачетата, като ги запазите. Ако доматите са с дръжчица, не я отстранявайте. Това ще придаде още по-екстравагантен вид на предястието.

Резнете леко дъното на домата, колкото да стои стабилно в чинията. Издълбайте внимателно доматите с лъжица. Запазете вътрешността. От нея може да направите сос за спагети или салца.

Напълнете доматите с магданозената смес и похлупете с капачетата. Съхранявайте в хладилник до поднасяне.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар