Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на дебели пилешки жулиени.
Загрейте в тиган 1 к.ч. зехтин и запържете месото за по 2-3 мин на страна.
Добавете наситнения лук и скилидките чесън. Излейте бялото вино и когато след минута се изпари алкохолът, излейте 2 с.л. лимонов сок, подправете с щипка лимонова кора, сол и щипка черен пипер.
Излейте топлия бульон, захлупете съда и гответе ястието 20 мин.
Размийте 1 с.л. брашно с малко вода изсипете в тигана, за да се сгъсти сосът. Добавете връзка ситно нарязан магданоз.
Оставете ястието още малко на огъня, щом клокне, го отстранете.
Разбийте с телена бъркалка 1 жълтък с 2 с.л. кисело мляко и застройте пилешките жулиени магданозлия.
Поднесете върху картофено пюре.
Много вкусно ястие! Опитайте!