Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени магданозлия

Пилешки жулиени магданозлия

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пилешки жулиени магданозлия
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
08/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Толкова е вкусно, колкото звучи - пилешки жулиени, поднесени върху картофено пюре"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • лук шалот - 3 бр.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • бяло вино - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на дебели пилешки жулиени.

Загрейте в тиган 1 к.ч. зехтин и запържете месото за по 2-3 мин на страна.

Добавете наситнения лук и скилидките чесън. Излейте бялото вино и когато след минута се изпари алкохолът, излейте 2 с.л. лимонов сок, подправете с щипка лимонова кора, сол и щипка черен пипер.

Излейте топлия бульон, захлупете съда и гответе ястието 20 мин.

Размийте 1 с.л. брашно с малко вода изсипете в тигана, за да се сгъсти сосът. Добавете връзка ситно нарязан магданоз.

Оставете ястието още малко на огъня, щом клокне, го отстранете.

Разбийте с телена бъркалка 1 жълтък с 2 с.л. кисело мляко и застройте пилешките жулиени магданозлия.

Поднесете върху картофено пюре.

Много вкусно ястие! Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: