Агнешко магданозлия

тинтин
Новак
36821
Агнешко магданозлия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5
"Класическа пролетна рецепта, която се приготвя, когато агнешкото е най-вкусно, а магданозът - пресен от градината"

Необходими Продукти

  • агнешко - 1 кг.
  • зелен лук - 2 вр.
  • магданоз - 8 вр.
  • домати - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • агнешки бульон - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции, посолява се и се сварява.

Нарязаният лук и магданоз се задушават в мазнината. Слага се червеният пипер и се задушава още 5 минути. Добавят се доматите.

Ястието ври на тих огън 15-20 минути, след което се добавя месото, бульона и брашното. Къкри още 15 минути и се ръси с черен пипер преди сваляне от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела
Даниела
Стана чудесно!
16.07.2011 16:34
1