Начин на приготвяне
Дреболиите се изкисват предварително поне едно денонощие, измиват се добре и се сваряват в подсолена вода, в тенджера под налягане.
Когато станат готови ги нарязваме на ситно, а бульона прецеждаме - в него слагаме да покисне оризът.
В купа слагаме наситнените дреболии и ръсим с мащерка и джоджен, разбъркваме и ги оставяме настрана.
През това време се накълцват лука и гъбите. В дълбок тиган се загрява олио и първо се слага лукът, след 10-тина минутки и гъбите. Подправяме със сол, черен и червен пипер.
Прибавяме овкусените дреболии, а в последствие и ориза заедно с бульона. В отделна купа разбиваме с тел яйцата, брашното и млякото.
Сместа от тигана изсипваме в тава, разстиламе, добавяме малко вода, ако е необходимо да се покрие добре, около шепа от предварително нарязания магданоз и слагаме във фурната да се пече, до гоговността на ориза.
На финала заливаме с яйчено-млечната смес, поръсваме с остатъка от магданоза и допичаме. Сервираме с кисело мляко.