Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки дреболии

Супа от агнешки дреболии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Супа от агнешки дреболии1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Има нещо вълшебно в супата от агнешки дреболийки - тя омагьосва с аромат, с богат вкус, но най-вече с всички спомени, които се събуждат у нас още след първата лъжица."

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г сварени агнешки дреболии
  • лук - 4 стръка пресен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • бульона - прецеден от сварените дреболиите
  • олио - 100 мл.
  • ориз - 1 к.ч.
  • джоджен - 7 стръка пресен
  • карамфил - 2 - 3 счукани зърна
  • черен пипер - смлян на вкус
  • лимони - сокът от 1 лимон, разделен на 2
  • яйца - 1 брой, за застройката
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз - накълцан, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно лука, чесъна и джоджена и ги задушете в сгорещената мазнина. Добавете нарязаните дреболии, черен пипер на вкус, ориза и сока от 1/2 лимон. Долейте бульона и оставяме да ври, до сваряването на ориза.

Разбийте яйцето, брашното и киселото мляко за застройката с останалия лимонов сок. Сложете съда на котлона и бъркайте енергично, докато сместа се сгъсти. Темперирайте застройката със супата и я сипете цялата в тенджерата. Свалете от котлона и поднесете супата от агнешки дреболии с малко накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
513
415
35
22
10
Дай твоята оценка: