Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Агнешки дреболии със заливка

Агнешки дреболии със заливка

Агнешки дреболии със заливка
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Когато майсторите готвят традиционна българска кухня, ние си записваме и задължително приготвяме голяма чиния"

Необходими Продукти

  • агнешки черен дроб - 1 бр.
  • агнешки бял дроб - 1 бр.
  • агнешко сърце - 1 бр.
  • лук - 2 големи глави или 4 малки
  • гъби - около 500 г
  • ориз - 200 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • джоджен
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се изкисват предварително поне едно денонощие, измиват се добре и се сваряват в подсолена вода, в тенджера под налягане.

Когато станат готови ги нарязваме на ситно, а бульона прецеждаме - в него слагаме да покисне оризът.

В купа слагаме наситнените дреболии и ръсим с мащерка и джоджен, разбъркваме и ги оставяме настрана.

През това време се накълцват лука и гъбите. В дълбок тиган се загрява олио и първо се слага лукът, след 10-тина минутки и гъбите. Подправяме със сол, черен и червен пипер.

Прибавяме овкусените дреболии, а в последствие и ориза заедно с бульона. В отделна купа разбиваме с тел яйцата, брашното и млякото.

Сместа от тигана изсипваме в тава, разстиламе, добавяме малко вода, ако е необходимо да се покрие добре, около шепа от предварително нарязания магданоз и слагаме във фурната да се пече, до гоговността на ориза.

На финала заливаме с яйчено-млечната смес, поръсваме с остатъка от магданоза и допичаме. Сервираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: