Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско каре с кускус сос

Свинско каре с кускус сос

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Свинско каре с кускус сос
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Свинско и кускус? Кой да предположи, че ще се получи такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 500 г
  • кускус - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • крема сирене - 1/2 пакет
  • кашкавал - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • маслини - 30 г
  • масло 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското каре нарежете напречно на пържолки или на дребно - както ви харесва.

Морковите обелете и нарежете на кръгчета. Запържете месото и морковите заедно до готовност.

Кускуса сложете да заври в малко вода.

Когато е готов отцедете и след това запържете в маслото, заедно със сиренето крема. Добавете сока от лимона и пържете с бъркане, докато сиренето се разтопи и се получи гъст сос.

Разпределете пържолите в чинии, залейте всяка с получения кускус сос и поръсете обилно с настърган кашкавал. По желание украсете с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: