Начин на приготвяне
1 л вода се загрява. Преди да кипне, в нея се разтваря кубчето бульон. Като се разтвори, се изсипва кускусът.
Тиквичката се нарязва на малки кубчета. Морковът се настъргва, а лукът се нарязва на ситно.
В загрято олио се слагат тиквичката и морковът. Запържват се малко и се оставят да се задушат около 6 минути, да поомекне тиквичката. След това се добавя лукът и подправките. Разбърква се и се оставя още 2 минути.
Прибавят се доматите и нахутът, като отново се разбърква и се оставя за кратко. Малко по-късно се спира котлонът и доматеният сос се изсипва при кускуса. Разбърква се и може да се добави копър.
* Става по-лепкаво и затова е добре да се яде със салата.