Начин на приготвяне
Първо запечатайте месото в тиган на силна степен на котлона. За целта го овкусете със сол и пипер меланж и използвайте кравето масло.
След това сложете свинските каренца в тава, добавете подправките - риган, мащерка и розмарин. Залейте го с маслото от тигана и добавете виното и половин чаша вода. Печете свинско във фурна на 200 градуса до приятен загар.
Гъбите измийте добре и ги нарежете на едро. После в касерола с малко масло ги задушете. Добавете сметаната и топеното сирене и бъркайте гъбения сос докато не заври. Овкусете със сол и пипер.
Сварете грахта в подсолена вода. След това го пасирайте с част от водата, в която е сварен. Накрая овкусете със сол и лимоновия сок и минете през цедка, за да няма следи от обелки.
Поднесете свинските карета с пюрето и гъбения със топли и споделете с любимите хора. Бон апетит!
Вижте също как да си направите свински шницели или очарователни свински карета със сметана на фурна.