Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско каре с пюре от грах и гъбен сос

Печено свинско каре с пюре от грах и гъбен сос

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3203k6603
Печено свинско каре с пюре от грах и гъбен сос
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Поднесете свинските карета с пюрето и гъбения със топли и споделете с любимите хора. Бон апетит!"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 1.5 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • пипер меланж - 1 щипка
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • мащерка - 1 стрък
  • пресен розмарин - 2 стръка
  • сушен риган - 1 щипка
  • топено сирене - 80 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • гъби печурки - 500 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • грах - 1 буркан
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • мента - листа за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо запечатайте месото в тиган на силна степен на котлона. За целта го овкусете със сол и пипер меланж и използвайте кравето масло.

След това сложете свинските каренца в тава, добавете подправките - риган, мащерка и розмарин. Залейте го с маслото от тигана и добавете виното и половин чаша вода. Печете свинско във фурна на 200 градуса до приятен загар.

Гъбите измийте добре и ги нарежете на едро. После в касерола с малко масло ги задушете. Добавете сметаната и топеното сирене и бъркайте гъбения сос докато не заври. Овкусете със сол и пипер.

Сварете грахта в подсолена вода. След това го пасирайте с част от водата, в която е сварен. Накрая овкусете със сол и лимоновия сок и минете през цедка, за да няма следи от обелки.

Поднесете свинските карета с пюрето и гъбения със топли и споделете с любимите хора. Бон апетит!

Вижте също как да си направите свински шницели или очарователни свински карета със сметана на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: