Начин на приготвяне
Разбъркваме си яйцата и захарта с вилица, не с миксер. Добавяме олиото, киселото мляко и пак бъркаме. След това брашното, бакпулвера и ванилиите. Накрая прибавяме орехите. Оставяме малко от сместа и добавяме какаото.
Изсипваме сместа в тавичка с падащо дъно върху хартия за печене, подмазана с олио. Изсипваме бялата смес, а отгоре кафявата.
С помощта на клечка за зъби разнасяме кафявата смес. Печем на 180 градуса около 40 минути или до суха клечка. Поръсваме с пудра захар.
По принцип се прави само така изпечен, но аз днес импровизирах.
Изчаках сладкиша да изстине, разрязах на две и намазах по средата със сладко, сложих отгоре другата част и украсих с разбита сметана.