Начин на приготвяне
Орехите се начупват и почистват от черупките. След това се смилат на супер ситно. Към тях се добавят ванилията и брашното.
Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се добавя захарта. Към разбитите белтъци се добавят орехите и всичко се разбърква хубаво.
Три тави се застилат с хартия за печене и сместа се разпределя в тях по равно. Всеки блат се пече по 10 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
За приготвянето на крема е необходимо сметаната да се затопли, а през това време шоколадът се начупва на парченца и се слага в купа. Залива се с вече топлата сметана.
Когато се разтопи шоколадът, в купата се добавя маслото, нарязано на малки парченца. Разбърква се.
Кремът се оставя да се охлади за поне 15 минути.
В плоска чиния или поднос се слага един блат, който се намазва с крем, върху него се слага отново блат и така се редуват блат-крем. Завършва се с крем, като се намазват и стените на тортата.
Накрая тортата се поръсва с шоколадови пръчици, които се слагат и по стените. Тортата се оставя в хладилник за поне 4 часа.