Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Гергьовденска чорба Агнешко дробене

Гергьовденска чорба Агнешко дробене

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Гергьовденска чорба Агнешко дробене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разкошна чорба с агнешки дреболийки - няма как да седнете на Гергьовската трапеза без нея"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • спанак - 2 шепи
  • лапад - 2 шепи
  • коприва - 2 шепи
  • масло - 100 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • девесил - 1 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се измиват хубаво и се поставят в тенджера да се варят.

Чревцата се слагат да заврат в друга тенджера. След като водата кипне, се варят 5 минути и след това водата се излива, чревцата се изплакват и се прехвърлят при дреболиите. Пяната се събира и се изхвърля.

В тенджерата се слага 1 цяла глава лук, без да се белят външните люспи (ако трябва се почиства от някои от люспите, но трябва да има останали люспи). Слагат се и няколко зърна черен пипер. Вари се 10 минути.

Сварените дреболии се изваждат и нарязват, а бульонът се прецежда и се сипва в друга тенджера на котлона да заври отново. Когато бульонът кипне в него се сипват морковите и картофите. Нарязваме на ситно спанака, лапада и копривата.

В тиган се загрява маслото и в него се задушават зелениите. Пресния лук се нарязва и се добавя към тях. Задушените зелении и лука се сипват в тенджерата с бульона. Сипват се и дреболиите. Оставя се да къкри 20 минути.

Добавят се нарязаните девесил и магданоз, млян черен пипер и сол на вкус.

По желание може да се добави стрита сушена люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: