Начин на приготвяне
Дреболиите се измиват хубаво и се поставят в тенджера да се варят.
Чревцата се слагат да заврат в друга тенджера. След като водата кипне, се варят 5 минути и след това водата се излива, чревцата се изплакват и се прехвърлят при дреболиите. Пяната се събира и се изхвърля.
В тенджерата се слага 1 цяла глава лук, без да се белят външните люспи (ако трябва се почиства от някои от люспите, но трябва да има останали люспи). Слагат се и няколко зърна черен пипер. Вари се 10 минути.
Сварените дреболии се изваждат и нарязват, а бульонът се прецежда и се сипва в друга тенджера на котлона да заври отново. Когато бульонът кипне в него се сипват морковите и картофите. Нарязваме на ситно спанака, лапада и копривата.
В тиган се загрява маслото и в него се задушават зелениите. Пресния лук се нарязва и се добавя към тях. Задушените зелении и лука се сипват в тенджерата с бульона. Сипват се и дреболиите. Оставя се да къкри 20 минути.
Добавят се нарязаните девесил и магданоз, млян черен пипер и сол на вкус.
По желание може да се добави стрита сушена люта чушка.