Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Агнешко дробено със зелении

Агнешко дробено със зелении

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Агнешко дробено със зелении
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ох...и с малко кисело мляко отстрани става фантазия..."

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • лапад - 200 г (коприва или спанак)
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наборът се нарязва на едри парчета и се сварява в подсолена вода 1 час. След като поизстине се нарязва на ситно.

Нарязаният лук, лапад, ориз и наборът се поставят в тавичка и се заливат с 4 чаши бульон.

Разбъркват се добре със смлян пипер и джоджен. Пече се на 180 градуса 40-50 мин.

Залива се с яйцата, разбити в киселото мляко и се запича още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: