Мица (Meatzza)

Мила ВанковаМила Ванкова
Новак
238333
11/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Специално за всички, които обичат месцето - ароматна мица"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйце - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • хляб - стар, 1 филия
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • доматено пюре - 1/2 консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с лука, яйцето, хляба и солта.

След това разстелете своеобразното тесто за пица в тава с диаметър около 30 см (препоръчително е тя да е покрита с хартия за печене).

Печете в предварително загрята на 200°С, докато каймата се опече, но не е напълно готова.

Когато това стане, сложете плънката, т.е. доматеното пюре, маслините и накрая настъргания кашкавал.

Върнете мицата обратно във фурната, докато се разтопи кашкавалът (10-15 минути).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: