Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор с морков, ряпа, репичка и краставица

Таратор с морков, ряпа, репичка и краставица

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Таратор с морков, ряпа, репичка и краставица
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Един по-различен, цветен и най-вече вкусен таратор"

Необходими Продукти

  • биволско мляко - 500 мл
  • краставици - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • репички - 5 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • бяла ряпа - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре измитата ряпа на дребни кубчета. Репичките измиваме и също наситняваме на кубчета. Краставицата за обелвам, за да няма много нитрати и нарязвам да ситно.

Моркова го настъргваме на дребно. Всички зеленчуци слагаме в купа и осоляваме. Така те си пускат сок и таратора става много вкусен.

Добавяме киселото мляко и по желание 200 или 400 мл. вода. Зехтина и чесъна слагаме преди да поднесем таратора, за да е свеж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: