Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с бекон и майонеза

Пилешко филе с бекон и майонеза

Пилешко филе с бекон и майонеза
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусотия само за 35-40 минути! И да не забравите да извадите бирата от хладилника"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • бекон - 3 ленти
  • лук - 1 бр. глава
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 150 г
  • кисело мляко - 3 с.л. гъсто
  • магданоз - пресен
  • лимон - резени
  • къри
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на две части през средата. При мен бяха три филенца и след разрязването се получиха 6 порции. Всяка се поръсва леко с къри и нареждаме в намазнена тава.

Лукът се обелва и нарязва на ситно, поръсваме с него върху всяка порция.

Всяка лента бекон се реже на три парчета и с тях се покриват филенцата.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и с него се покрива беконът. В купа се разбърква майонезата с киселото мляко и с лъжица обилно се намазват пилешките филета.

Фурната загрята на 180 градуса, печем пилешкото филе с бекон за 30 минути до хубав златист цвят.

Поднасяме поръсено с прясно смлян черен пипер, ситно нарязан магданоз и сок от лимон. Гарнитурата е от печени картофки и пресни краставички.

Вкусотия само за 35-40 минути!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: