Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки пръжки с млечно-лимонов сос

Пилешки пръжки с млечно-лимонов сос

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пилешки пръжки с млечно-лимонов сос
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Планирайте парти с приятели - все някой трябва да ви помогне да изядете тези супер вкусни пилешки пръжки"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • соев сос - 1 с.л.
  • вегета - 1 ч.л. зеленчукова
  • черен пипер - 2 щипка смлян
  • мерудия - 2 щипка
  • къри - 2 щипка
  • сол - 2 щипка
  • олио
  • за соса
  • майонеза - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • лимон - 3 шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено пилешко месо се обезкостява и нарязва на хапки, след което се запържва в сгорещено олио.

Разбърквайте периодично, а когато месото придобие златист цвят, напръскайте със соев сос и поръсете с подправките.

Извадете месото в купа и направете соса.

Размийте една равна чаена лъжичка брашно с малко прясно мляко. Три лъжици сметана и три лъжици майонеза се разбъркват в купичка заедно и се прибавя размитото брашно, а после - и останалото прясно мляко.

Сместа се слага в малка тенджерка на огъня да заври и щом клокне, се оттегля. В соса се пускат веднага кашкавалът и резенчетата лимон, нарязани на дребни кубчета.

Готовите пилешки хапки се заливат с млечния лимонов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: